2008. január 11., péntek

Google Sörth, avagy Kocsmakereső.hu

Kocsmakereső webes alkalmazás

Végre egy igazán hasznos webes alkalmazással találtam szembe magam, már ami a hazai felhozatalt illeti. A megvalósítás alapját a Google Maps API képezi, azonban a téma, az már kicsit más, mint amit megszoktunk.
Ugyanis, legnagyobb örömömre, itt egy olyan Budapest térképet találunk, ami pici, habos tetejű söröskorsókkal van telehintve, tehát ez itt bizony a főváros sörtérképe.
Természetesen lehet benne keresni, és a sörre kattintva a felugró buborékban információt is kapunk az adott kocsmáról, ha van weboldal, linket, stb.
Emellett a helyek osztályozva vannak egytől öt söröskorsóig, úgyhogy nincs más hátra, mint a személyes meggyőződés, jön a hétvége, itt a nagy lehetőség! :-)Web2.0 kocsma - Kocsmakereső


Wordpress Kocsma

2008. január 6., vasárnap

To-do list, avagy emlékeztető a Gmailedre: Remember The Milk

A Remember The Milk egy afféle teendőkezelő webes alkalmazás, amivel emlékeztetőket csinálhatunk magunknak, vagy megoszthatjuk közelebbi-távolabbi hozzátartozónkkal, de akár csoportot is csinálhatunk, bár ennyire azért nem mélyedtem bele. Mondhatni, még új nekem a dolog, és menetközben elválik, mennyivel tud többet, mint például a Google Calendar, ami nekem az sms-ben való emlékeztetés miatt is nagyon bejön.

Viszont nem feltétlen jobb annál, vagy inkább azt mondanám, nem egy hatalmas találmány - a webisztán cikkében például azt olvashatjuk, hogy leginkább az unatkozó projectmenedzsereknek lehet hasznos, azokkal ellentétben, akik inkább egy könnyen, jól alkalmazható rendszert akarnának használni.

Mindenesetre a Calendarba is integrálható, nem csak a Gmailba - de természetesen önálló webes alkalmazásként is fut.

Szóval a lényege valami olyasmi volna, hogy csinálsz tennivaló-listákat, ezeket címkézed-tageled, megadod neki a helyet (még térkép is kapcsolható hozzá, természetesen Google Maps), és lehet benne keresni, azt elmenteni, stb...

Ja, míg el nem felejtem, kapcsolódik a Google Gears-el, azaz megadja a lehetőséget az offline módban való todo-menedzsmenthez, itt pedig egy magyar írás is van a gearsról.


Digg!