Google+ meghívó

A Google+ megnyitotta kapuit,

már nem szükséges meghívó a közösségi hálózatba való belépéshez. A kezdeti időszakhoz képest pedig pár újdonsággal is bővítette a Facebook által időközben részben lenyúlt opciókkal (körök, "testreszabható" megosztás) ismertté lett hálót a Google: játékok (már vagy 2 hónapja), és oldalak (üzleti / rajongói oldalak a személyes profilok mellett - november eleje óta).

Nemrég került teszt fázisba a Google közösségi oldala, a meglévő profiloldalakat más google szolgáltatásokkal (pl. Picasaweb) összekötő és a Facebookhoz hasonlóan az állapotfrissítésre és megosztásra egyaránt használható Google+ - a használatba vételhez viszont még várni kell, egyelőre meghívásos alapon, teszt üzemben működik a rendszer. Ettől függetlenül már jóval több, mint 10 millió felhasználója van.

Google+ meghívó igényléseSzeretnél Google+ meghívót? Írj emailt a következő címre: webenfuto [kukac] gmail [pont] com címre, ebben küldd el emailcímed (Google fiók tartozzon hozzá lehetőleg azaz Gmail-es legyen), és ha netközelben vagyok, küldöm!

A Google+ természetesen elérhető mobilról is (Android, Iphone) - ahonnan pl. nagyon gyorsan és egyszerűen lehet képeket feltölteni az ún. instant uploads funkció segítségével, ami ha be van kapcsolva, minden új, a beépített kamerával készült fotót automatikusan, a háttérből feltölt a Google+ szolgáltatás fotói közé. 

A rendszer másik érdekessége a Circles / Körök, vagyis ismerőseinket tetszőleges körökbe rendezhetjük drag & drop módszerrel, majd ha bármit megosztunk, feltöltünk stb. - kiválaszthatjuk, melyik körök számára jelenjen meg üzenetünk, feltöltött fotónk, linkünk. A publikus lehetőséget is választhatjuk, ekkor mindenki számára elérhető lesz az adott bejegyzés.

A Google Plus bejelentése a hivatalos blogon:

Official Google Blog: Introducing the Google+ project: Real-life sharing, rethought for the web
blog comments powered by Disqus