2008. október 7., kedd

Nokia és Samsung újdonságok: Xpress Music, S60

Nokia vs. iPhone - vagy Samsung?

Miután az iPhone egyre jobban terjed világszerte, azért nem kell megfeledkezni a többi gyártó termékeiről sem, főleg azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy az Apple igen jelentős és mutatós terméke jobb náluk.

Nemrég jelentette be a Nokia új telefonját, ami az Xpress Music névre hallgat, és meg kell mondjam, igen jól is mutat, mellesleg árban is jobb lesz híresebb vetélytársánál. A telefon előnyei között említhetjük a böngésző flash támogatását, ami pl. az Apple termékéből hiányzik, valamint a Nokia még a képernyő felbontására is ügyelt, a végeredmény a 640 x 360 pixel lett.

De, ha ez még nem elég, a Samsung is megjelentette új modelljét, mégpedig az Omnia i900 névre hallgató, Windows Mobile oprendszerrel szerelt mobilját, valamint a 8 megapixeles fényképezővel rendelkező (és még: HSDPA, wifi, GPS, DivX, 16G belső memória) Samsung S60 i8510 nevű, rendkívül okos mobiltelefonját.

Természetesen a webes alkalmazások is kitűnően futtathatók akár mobilról is, egyre több weboldalnak, szolgáltatásnak van már mobil verziója (Gmail, Gmaps és még sok más), a böngészők terén pedig ott az Opera Mini, vagy a Firefox alapjaira épített Midbrowser. Ezenkívül pedig ott vannak a különböző platformok, melyek segíthetik a mobil netezést.



Digg!
blog comments powered by Disqus