2011. július 26., kedd

Picplz - képszerkesztők mobilon 2.

A PicPlz megszűnt. Sajnos elesett a csatamezőn, ahol - lassan úgy tűnik - már csak a Google és a Facebook nyerhet. Nemrég ugye megjelent az Instagram Androidra is, a friss alkalmazás megjelenését követően aztán jött a hír, hogy megvette az fb. A PicPlz mellett egy másik, hasonló funkciókkal bíró, gyarapodó közösséget maga mögött tudó alkalmazás és egyben képmegosztó szolgáltatás, a Lightbox is erre a sorsra jutott, konkrétan a következő üzenetet olvastam nem túl rég a bejelentkezést követően:

"Lightbox is joining Facebook!"

A PicPlz volt az első, gyorsszerkesztést (by Aviary) és effektezést, emellett fotómegosztást - továbbmegosztást (tumblr, twitter, facebook, dropbox...) lehetővé tevő alkalmazás a telefonomon, és ez is volt a kedvencem, hiába érkezett meg az Instagram - valahogy alapból többet tudott, és akár a Lightbox (amiről szintén születőben volt egy írásom...), webes felületen keresztül is jól használható volt.

Nyugodj békében, PicPlz...!
A picplz.com egy határozottan egyszerű, (nem csak) mobil képmegosztó - képszerkesztő szolgáltatás fókuszban a pillanatok alatt alkalmazható effekteken, helyzetmegosztáson és a különböző közösségi oldalakon való publikáláson.

Természetesen létezik natív Android és iPhone alkalmazás a fotószerkesztőről, jómagam Android felhasználó vagyok, így a droid appról tudom leírni a véleményem - 100 %-ig elégedett vagyok vele. Használom is szívesen, így néz ki fotófolyamom a picplz.com-on.

A picplz alkalmazás indításakor kiválaszthatjuk, hogy meglévő képet szeretnénk megosztani és effektezni, vagy egyenesen indíthatjuk a kamerát ami főleg akkor jó, ha szeretnénk a képpel együtt a helyzetünket is rögzíteni.

A folyamatosan bővülő effektek között pedig van '70's (hetvenes éveket idéző szépia hatás), Russian Toy Kamera és még sok más, mindez keretes és képkeret mentes verzióban.

A szűrők előnye a mobilfotózás során egyértelmű, ugyanis egy nyers mobilfotó többnyire távol áll a tökéletestől, a jó témaválasztás plusz egy jól eltalált effektus azonban sokat dobhat a végeredményen - véleményem szerint ebben rejlik a picplz legnagyobb erénye.

Picplz - instant film effekt (kivételesen nem mobilfotó)

Ha szeretnénk, akár a Dropbox-ra is készít biztonsági mentést az eredeti és az átdolgozott képekről egyaránt.


picplz.com
blog comments powered by Disqus